Pål Nedregotten forlater Amedia.

MEDIEFOLK:

Pål Nedregotten blir ny teknologidirektør i NRK

– Dette må være blant Norges mest spennende teknologijobber.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pål Nedregotten har takket ja til stillingen som direktør for teknologi og publikumsprodukter i NRK, skriver NRK i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som konserndirektør for data og teknologi i Amedia.

Nedregotten har vært ansatt i mediekonsernet siden 2005, hvor han tidligere blant annet har vært innovasjonsdirektør, utviklingsredaktør og produktdirektør.

– NRK er en av de viktigste samfunnsinstitusjonene i Norge, og ligger imponerende langt fremme i digital tjenesteutvikling. Dette må være blant Norges mest spennende teknologijobber, og jeg går til jobben med en stor porsjon respekt for hva den dyktige teknologiorganisasjon leverer, sier Nedregotten i pressemeldingen.

I en pressemelding fra Amedia, legger han til:

– Det er med en stor porsjon vemod jeg forlater verdens beste aviskonsern. Etter 18 år i A-pressen og Amedia har jeg fått bidra i en utrolig medieutvikling fra papiravis til digital brukerbetaling, og fulgt Amedia på reisen til å bli en av verdens mest avanserte digitale utgivere av lokale og landsdekkende medier. Det har vært et privilegium, men det er en tid for alt.

Nedregotten har utdannelse innen medievitenskap og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en bachelor i media studies og journalistikk fra University of Westminster i London.

Han har jobbet i skjæringspunktet mellom journalistikk og teknologisk utvikling siden 1994.

– I Pål Nedregotten får NRK både en erfaren og innovativ leder. Pål er sterk strategisk og har en utpreget forståelse for samspillet mellom journalistikk og teknologi. Jeg gleder meg til å få ham på laget, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK, i pressemeldingen.

Nedregotten tar over for Heidrun Reisæter, som gikk over til samme stilling i Nav i fjor høst. Det er ennå ikke avgjort når han skal tiltre.

Som følge av overgangen til NRK, fratrer Nedregotten umiddelbart vervet han har på vegne av Amedia som styreleder i Mediebedriftenes Landsforenings (MBL) hovedstyre.

Nedregotten vil jobbe i Amedia ut april.

Håvard Solheim er konstituert i Nedregottens gamle direktørjobb.

Powered by Labrador CMS