Anton Ligaarden er ifølge juryen et sjeldent visuelt talent. Foto: Paragon Feature

Anton Ligaarden er årets videojournalist

Anton Ligaarden mente det ikke lenger holdt å fortelle i begravelsene at besteforeldrene var snille og greie. Dermed lagde han en dokumentar om bestefaren. Se filmen her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– I tre begravelser er alt jeg har sagt at de var snille og greie besteforeldre. Det holder ikke. Nå er det én igjen. Jeg må   si noe mer. Dette er bestefar. Han er enkemann og 85 år. Han er sjefsmekaniker i veteranbussklubben. Hvis han ikke   er med, går ikke hjulene rundt. Men helsa begynner å bli en utfordring. Hindrer den ham fra å være med på Nord-Europas største veteranbilløp?  forteller Ligaarden.

Her kan du lese mer om prosjektet til Ligaarden.

«Et sjeldent visuelt talent som juryen gleder seg til å følge i framtiden. Årets videojournalist utmerker seg med sterke, filmatiske bilder, samtidig som han forteller engasjerende historier med god struktur. Denne kombinasjonen er sjelden. Han er både sikker og søkende i sitt sprudlende visuelle språk. Han viser det personlige i portrettet av sin bestefar, viser fortellerlyst i Mama´s angel og gir oss poesi i Sofie.» skriver juryen i sin begrunnelse.

Ligaarden ble for litt under to år siden en del av Paragon features. Han har tidligere arbeidet for Oppland Arbeiderblad, Vårt Land og har vært praktikant i P3-Dokumentar (NRK). Han jobber også for Dagbladet. Se hans arbeid i «Barna som ble igjen» her.

Denne dokumentaren fikk tredjeplassen i klassen dokumentarfilm/serie.

Sjekk vår dekning av Årets bilde:

Hvordan velges Årets Bilde. Vi fikk være med på litt av juryeringen

Dette er årets bilde!

Bjørn Delebekk tok årets sportsbilde

Dette er årets beste nyhetsbilde

Det beste bildet fra norsk dagligliv

Steiro: Betyr enormt mye for VG

Andrea Gjestvang tok årets portrett

Anton Ligaarden er årets videojournalist

Kyrre Lien laget årets nyhetsvideo

Dobbelt til NRK i dokumentarklassen

 

Powered by Labrador CMS