Wall Street Journal-journalist Evan Gershkovich føres ut av retten i Moskva 30. mars.

Evan Gershkovich

Russland forsvarer pågripelse av amerikansk journalist

Hevder Wall Street Journal-journalist ble tatt på fersk gjerning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kreml forsvarer pågripelsen av Evan Gershkovich og sier Wall Street Journal-journalisten brøt russisk lov og ble tatt på fersk gjerning.

Gershkovich ble pågrepet av sikkerhetstjenesten FSB i forrige måned og er siktet for spionasje. En rekke vestlige land, medier og menneskerettsgrupper har fordømt pågripelsen.

USA mener anklagene mot ham er falske og at journalisten først og fremst ble et mål for FSB fordi han er amerikansk. I USA er saken overført fra utenriksdepartementet til en spesialutsending for gisselsaker.

– Jeg skjønner ikke hva dette nye regimet innebærer, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

– Gershkovich ble tatt på fersk gjerning og brøt russisk lov. Det er mistanken mot ham, men det er selvfølgelig retten som skal avgjøre saken, sier Peskov.

Over 99 prosent av alle straffesaker i Russland ender i påtalemyndighetens favør, og menneskerettsovervåkere har lenge beskyldt landet for manglende uavhengighet for rettsvesenet.

Russland har ikke offentliggjort noen beviser for å understøtte mistanken mot Gershkovich. Saken føres for lukkede dører fordi materialet er hemmelig, ifølge russerne.

Neste uke skal retten behandle en anke over varetektsfengslingen. Gershkovich må i utgangspunktet sitte i varetekt i Lefortovo-fengselet fram til 29. mai.

Powered by Labrador CMS