Stabssjef Morten Andersen forklarer hvordan Aftenposten håndterer at unntaket for Schibsted-aksjer nå opphører.

Schibsted splittes i dag: Ber Aftenposten-journalistene kvitte seg med aksjer

Setter frist til utgangen av 2025.

Publisert

Når mediehusene og markedsplassene i Schibsted-konsernet i dag formelt skiller lag, og mediehusene skal eies av Tinius-stiftelsen, faller også et gammelt unntak fra forbudet mot aksjeeierskap i redaksjonene bort.

Schibsted-ansatte journalister har kunnet eie Schibsted-aksjer, og har attpåtil kunnet bedrive aksjesparing tilrettelagt av arbeidsgiver.

Mange aksjeeiere

– Logikken har vært at man allerede er inhabil overfor eierne sine, og ikke kan behandle eieren fullt ut objektivt uansett, forklarer stabssjef Morten Andersen i Aftenposten om unntaket.

Nå blir Schibsted-aksjer bare som en hvilken som helst annen enkeltaksje å regne, men Andersen forteller at Aftenposten-ledelsen erkjenner den praktiske situasjonen med at mange ansatte eier Schibsted-aksjer.

– Mange har hatt dette som pensjonssparing, sier stabssjefen.

Setter frist

I dag, fredag 7. juni, har Andersen sendt ut beskjed om at ansatte med redaksjonell tilknytning må kvitte seg med Schibsted-aksjer.

«For å gi ansatte tid til å vurdere alternativer og gradvis omplassere pengene åpner vi et nedsalgsvindu på 18 måneder. Det betyr at siste frist for å selge seg ut settes til 31. desember 2025», skriver han i den interne e-posten Journalisten har sett.

– Det er rimelig at de får noe tid til å vurdere alternativer og selge seg ned gradvis. Vi har hatt dialog med ansatte og tillitsvalgte, og har landet på at det var fint å sette fristen ut neste år. Men vi oppfordrer alle til å selge seg ut så fort som mulig, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS