Journalist Eggesvik planla elbilferie i Norge. Det ble til en reportasje, men da hadde han allerede leid bil. Foto: Skjermdump fra Aftenposten
Journalist Eggesvik planla elbilferie i Norge. Det ble til en reportasje, men da hadde han allerede leid bil. Foto: Skjermdump fra Aftenposten

Selv om det ser slik ut har ikke Statskraft sponset Aftenposten med elbil

Det begynte som bilferie og endte i reportasje, dermed ble den billigste bilen leid. Den var full av reklame.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Kan man dra på norgesferie med elbil» spør Aftenposten retorisk på tittelplass sist lørdag. Journalist Olav Eggesvik poserer foran en elbil i oppslagsbildet. Og på bilen er logoen til Statskraft stor og tydelig.

Det vekker reaksjoner. Deriblant fra tidligere journalist og nå kommunikasjonsmedarbeider i LO, Trond Gram:

 

Egentlig skulle dette være bilferien til journalist Eggesvik. Siden han selv ikke har bil sjekket han med potensielle utleiere. Selskapet Move About leide ut biler til en pris som var innenfor feriebudsjettet. Og så oppstår ideen om å lage en reportasjen om å reise Norge rundt med elbil. Arbeidsgiver Aftenposten slår til på tilbudet og dekker to av de tre ukene Eggesvik har leid bilen.

– Vurderte du å bytte bil da Aftenposten sa ja til reportasjeideen?

– Jeg tror det ville blitt vanskelig å bytte bil. Jeg sjekket med flere tilbydere og dette var det rimeligste alternativet.

Både han og redaksjonssjef Lillian Vambheim er klare på at det ikke er snakk om noen form for sponsing. I så fall må det være at Aftenposten sponser journalisten med leiebil.

– Det er dumt at logoen er så synlig. Men det er altså en bil vi har leid for egen regning. Ideelt sett burde dette vært gjort i motsatt rekkefølge; bestemme oss for å lage reportasjen og så leie bil. Da ville vi hatt en annen guard oppe, sier Vambheim.

Men når artikkel og bildene leveres, heller ikke da er det noen på desken som reagerer.

– Det burde vi gjort, sier hun og understreker igjen at bilen er leid og at dette faktum og prisen står omtalt i artikkelen.

Ifølge Move About har Statskraft opsjon på reklame på deres biler som leies ut og ikke brukes i bildeling.

Powered by Labrador CMS