Et bilde av TV 2s Fin Gnatt og frilanser Sverre Krogh Sundbø, tatt under Poker-NM 2022, ble brukt til å selge pokerkoffert med sjetonger.

TV 2 ba pokernettsted fjerne dette bildet umiddelbart

Brukte bilde av TV 2-profiler i nettbutikk.

Publisert

«Deluxe NM pokerkoffert som vist på TV 2», sto det i oppføringen til en vare i salg hos nettstedet Poker.no.

På flere av bildene i karusellen som viser fram en pokerkoffert til salgs for 1899 kroner, var tv-profilene Fin Gnatt og Sverre Krogh Sundbø godt synlige. På det ene bildet smiler de og holder pokerkofferten opp mot kameraet.

Etter at Journalisten stilte TV 2 spørsmål om saken, har nettstedet fjernet bildene.

– Har bedt dem fjerne

Gnatt er mangeårig sportsjournalist i TV 2, mens Sundbø er frilanser innen sportssendinger.

Men TV 2 var ikke informert om at en poker-nettbutikk brukte bilde av TV 2-profiler til salgsformål.

– Jeg var ikke klar over denne koblingen og hadde ikke sett bildet før du gjorde meg oppmerksom på det. Som en følge av dette har vi nå tatt kontakt med poker.no og bedt dem om å fjerne bildet umiddelbart, skriver sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en e-post.

Det presseetiske regelverket nedfelt i Vær varsom-plakaten inneholder flere punkter om uavhengighet og skille mellom journalistikk og reklame, og ber redaksjonelle medarbeidere «verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet» og «unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.»

– Øyeblikksbilde

Gnatt forteller at han heller ikke visste om bildebruken.

Men han kjenner igjen settingen:

– Vi hadde et samarbeid da vi sendte poker-NM på TV 2, der de stilte opp med premier til konkurranser i sendingen, forteller Gnatt.

TV 2 har i flere år hatt tv-rettigheter til NM i poker, men har ikke sendt fra arrangementet siden 2022, da det foregikk i Dublin.

Poker.no drives av Frode Fagerli, som også har arrangert poker-NM i flere år. Når Journalisten tar kontakt, er det få dager til poker-NM igjen går av stabelen, denne gangen i den slovakiske hovedstaden Bratislava. 

– Vi tok bildet til bruk på TV 2s og våre flater da de ga bort kofferten i sine direktesendinger i Dublin. Vi har i ettertid ikke reflektert over mulige dobbeltroller, da dette er et øyeblikksbilde fra en av flere store pokerkvelder hos TV 2. Men når Fin ber oss fjerne det, gjør vi selvsagt det, skriver Fagerli i en e-post.

Powered by Labrador CMS