Nesten hver femte nordmann over 18 år vil ikke se TV-kamper fra fotball-VM i Qatar, kommer det fram i en spørreundersøkelse gjort på oppdrag for VG.

Medienyheter fra NTB

Undersøkelse: 18 prosent av norske TV-seere vil boikotte VM i fotball

Nesten hver femte nordmann over 18 år vil ikke se TV-kamper fra fotball-VM i Qatar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Qatar er en omstridt mesterskapsarrangør. Landet er i årevis blitt kritisert for manglende menneskerettigheter, dårlig behandling av gjestearbeidere og lover som forbyr homofili.

18 prosent svarer i VGs undersøkelse at de vil boikotte hele VM og ikke se noen av kampene på TV, mens 33 prosent skal se én eller flere oppgjør. Størst andel (45) sier at de ikke hadde fulgt med på sluttspillet uansett.

– Tallene forteller at interessen der ute er betydelig lavere enn vanlig. Stemmene som har ropt på boikott, har til en viss grad blitt lyttet til. Det blir nok ganske lave seertall sammenlignet med et normal-VM, sier idrettssosiolog Arve Hjelseth ved NTNU i Trondheim til VG.

Han har selv bestemt seg for å ta del i VM-boikotten.

Det er 1000 personer over 18 år som har svart på spørsmål over telefon i løpet av den siste uken. Respons har gjennomført undersøkelsen. Der er det særlig unge og kvinnelige TV-seere som i størst grad er villig til å boikotte Qatar-mesterskapet.

NRK og TV 2 har de norske VM-rettighetene og deler antall kamper likt mellom seg.

Powered by Labrador CMS