Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg
Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg

Fusjon løftet opplaget

Dagsavisen og Vårt Land faller, likevel er konsernsjefen fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mentor Medier opplevde at konsernets to dagsaviser fikk redusert opplag. Begge avisene mistet over 700 eksemplarer av snittopplaget sitt. Dermed endte Dagsavisens gjennomsnittsopplag på 28.337 aviser i fjor, et stykke foran Vårt Land som i fjor hadde 25.557 aviser i snittopplag.

Feil

Selv med tilbakegangen var konsernsjef Helge Simonnes forholdsvis fornøyd med året han nettopp har lagt bak seg. Årsaken er at to av konsernets ukeaviser går fram. Klar Tale økte med 835 eksemplarer og hadde i fjor et opplag på 12.472 aviser, mens Ukeavisen Ledelse økte med hele 3.178 aviser og nådde 11.290 aviser i opplag.

– Det er feil å si at de meningsbærende avisene gjør det dårlig. Jeg er fornøyd med situasjonen, sa konsernsjef Simonnes til Journalisten etter MBLs presentasjon.

Simonnes viser til at Vårt Land øker i antall lesere fra 98.000 i 2008 til 103.000 i fjor. Dagsavisen mister derimot 6000 lesere og hadde i fjor et snitt på 113.000.

Fusjonert vekst

Konsernsjefen henleder også oppmerksomheten til ti på topp-lista over aviser som går fram. Der troner Ukeavisen Ledelse på topp, mens Klar Tale ligger på sjetteplass.

At Ukeavisen Ledelse går fram med over 3.000 eksemplarer skyldes ifølge Simonnes fusjonen med Økonomisk Rapport og tunge investeringer i opplaget. Han erkjenner at det kommer til å bli stritt å holde på dette opplaget gjennom 2010.

Powered by Labrador CMS