VGs team i Malaysia har fått utdelt isposer mot varmen, mens de venter på at noe skal skje utenfor kongens sykehus. Her Kristina Kinne.

VG på plass utenfor kongens sykehus i Malaysia: – Vi sitter her og glor

– Vi har ikke sett så mye, bortsett fra noen diplomatbiler, sier journalist Kristina Kinne.

Publisert Sist oppdatert

Flere norske journalister er på plass i Langkawi i Malaysia i forbindelse med kong Haralds sykehusinnleggelse. 

Onsdag morgen besluttet VG å rykke, og etter 30 timers reise sitter teamet med journalister fredag formiddag norsk tid på en restaurant tvers over sykehuset og venter på at noe skal skje.

– Vi har ikke sett så mye, bortsett fra noen diplomatbiler, sier journalist Kristina Kinne på telefon med Journalisten.

– Får ingen informasjon

Sammen med journalist Nora Viskjer og fotograf Mattis Sandblad ankom hun Malaysia torsdag ettermiddag lokal tid. Bortsett fra å sitte på restauranten og speide mot sykehuset, har de ikke fått gjort stort annet.

Kristina Kinne foran sykehuset sammen med journalister fra henholdsvis AP, AFP og Reuters.

– Vi har stått utenfor sykehuset og venta. Vi får ingen informasjon, egentlig. Men vi snakker med sikkerhetsvaktene og de utenfor, som veldig tydelig har fått beskjed om at de ikke kan si noen ting, sier Kinne, og legger til:

– Vi har sett noen aper, da.

Teknisk sett har de returbillett søndag, men den er fleksibel, så de kommer ikke til å dra før eventuelt kongen drar, forteller Kinne. 

Torsdag ble det klart at SAS sitt medisinske evakueringsfly landet i Malaysia, og i den forbindelse har fotograf Sandblad vært på flyplassen og tatt bilder. 

Isposer mot varmen

Journalistene forteller at det har vært et veldig fint rykk, på tross av en relativt slitsom start og årsaken til at de måtte dra.

Viskjer sier hun kun har sovet to og en halv time siden onsdag morgen. Etter 30 timers reise var det rett på direkten på VGTV, og en lekkasje på hotellet sørget for marginalt med nattero.

– Men jeg har sovet hele natten, sier Kinne, som sier de ble veldig glade da de ble bedt om å rykke:

– Nora er jo også veldig opptatt av kongehuset. Det er 35-40 grader, palmer og veldig fint her. Så det er en fin tur.

Kinne legger til at folkene på restauranten de nå arbeider fra er veldig snille. De får jobbe der gratis, og får frukt og isposer mot varmen.

– Og enn så lenge sitter dere bare der?

– Vi sitter her og glor.

Powered by Labrador CMS