Debatt:

– 7 av 10 som debatterer i Agderposten er menn. Det er et bilde vi vil endre

Tok grep. I dag er alle debattinnlegg signert kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– I dag har vi kun debattinnlegg signert kvinner på våre debattsider. Bakgrunnen er en gjennomgang av alle signerte debattinnlegg for 2018, hvor vi oppdaget at 7 av 10 var skrevet av menn. Det ønsket vi å gjøre noe med, og etterlyste debattinnlegg signert kvinner til 8. mars, forteller nyhetsredaktør Katrine Lia i Agderposten.

Agderpostens førsteside i dag.

Lia mener at fordelingen kunne vært mye verre. Og hun tror ikke fordelingen mellom kvinner og menn er spesielt mye verre hos Agderposten enn i andre norske mediehus.

– Men kjønnsfordelingen kan også bli bedre. Og når debattspaltene våre ikke speiler det enkle faktum at vi er like mange kvinner som menn der ute, går vi glipp av noe.

I tillegg til å få flere kvinner til å bidra, har det også vært et mål å få nye kvinnelige stemmer.

– Blant kvinnene som skriver til oss, er det fortsatt flest «profesjonelle» kvinnelige debattanter: Politikere og personer med tillitsverv. Blant menn er det flere som har sine meningers mot, rett og slett i kraft av å være seg selv, sier Lia.

Agderposten har i dag også gjennomført et frokostseminar hvor noen av de lokale kvinnene som deltar mest i samfunnsdebatten satt i panelet.

Debatten ble ledet av Agderposten-journalist Liv Ekeberg, og spørsmålene som ble debattert var blant annet hvorfor ytrer de seg, og hvilke reaksjoner får de.

Frokostmøte i Agderposten i dag. Fra venstre debattleder Liv Ekeberg, Helen Falch Fladmark, Oda Pettersen, Inger Brokka de Ruiter, Åshild Brun-Gundersen og Katrine Lia. Foto: Frank Johannessen/Agderposten
Powered by Labrador CMS