Øystein Bjerkestrand er konstituert sjefredaktør i Agderposten.

Agderposten beklager etter PFU-klage fra NRK-kilde

– Gikk for fort i svingene, sier konstituert sjefredaktør.

Publisert

Inger Marie Johnsen sto fram med kritikk mot sin tidligere samarbeidspartner, nå ordførerkandidat i Arendal, Linda Dagestad Øygarden, i en undersøkende sak hos NRK 1. september.

NRK omtalte at transaksjoner i forbindelse med en konkurs ble anmeldt, men aldri etterforsket av politiet, som henla saken.

Da Agderposten, som har skrevet om konkurssaken i løpende dekning siden 2020, fulgte opp NRK-saken i helga, gikk det galt, erkjenner konstituert sjefredaktør Øystein Bjerkestrand overfor Journalisten.

Klaget til PFU

NRK har i en oppfølgingssak mandag omtalt at avisa siterte ordførerkandidat Øygarden i en egen artikkel, men aldri tok kontakt med Johnsen. Hun har klaget avisa til Pressens Faglige Utvalg (PFU), og mente hun ikke ble gitt adgang til tilsvar.

Agderposten har beklaget til Johnsen og sier seg enig i at hun burde fått komme til orde, sier Bjerkestrand til NRK.

Til Journalisten omtaler han feilen som en glipp fra avisas side, som de nå jobber med å rette opp i. Håpet er å oppnå en såkalt minnelig løsning på PFU-klagen.

– Det var en viktig sak for oss å følge opp, men det gikk litt for fort i svingene, sier Bjerkestrand.

NRK rettet søkelyset mot Høyre-kandidaten Øygarden også tidligere i sommer, da de avslørte at hun hadde gjort ombyggingsgrep på en eiendom i strandsonen som kommunen mente var ulovlig.

I artikkelen skriver NRK at da de begynte å stille politikeren spørsmål om saken «[...] rådførte Øygarden seg med en venn i First House. Hun skrev et Facebook-innlegg om våre undersøkelser og tipset lokalavisa.»

– Har et kritisk blikk

Lokalavisa er Agderposten, som før NRKs undersøkende sak publiserte artikkelen «Ordførerkandidat erkjenner byggeglipp i strandsonen».

– Vi vurderte alt vi hadde på bordet av dokumentasjon og fakta på det tidspunktet, og vurderte det til at dette var en skal vi skulle lage, basert på at Øygarden gikk ut med et Facebook-innlegg om situasjonen, sier konstituert redaktør Bjerkestrand til Journalisten.

– Har dere stilt dere kritiske nok til ordførerkandidaten?

– Vi har naturligvis et kritisk blikk på alle ordførerkandidater i kommunen, og skriver saker med utgangspunkt i ulike sider, understreker Bjerkestrand.

Han mener det er åpenbart at Agderposten ikke er en avis som lar seg bruke av noen politiske kandidater.

– Vi gjør vurderinger fortløpende, og på best mulig måte til en hver tid. Vi etterstreber alltid å få til alt perfekt, men ingen er ufeilbarlige, avslutter Bjerkestrand.

Powered by Labrador CMS