Amedia tar flere grep ved inngangen til 2023, etter et 2022 som ble mer utfordrende enn forventet.

Amedia innfører full ansettelsesstopp

Tilbyr ansatte over 62 år opptil en hel årslønn for å slutte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia-konsernet innfører midlertidig ansettelsesstopp, og lanserer samtidig utvidet tilbud om gavepensjon til ansatte mellom 62 og 66 år.

Det har kommunikasjonssjef Hallgeir Westrum informert de Amedia-ansatte om i en intern melding onsdag.

– Året 2022 ble mer utfordrende enn vi hadde lagt til grunn, der særlig annonsemarkedet svekket seg i annet halvår og netthandelen ikke vokste som forutsatt, skriver Westrum i meldingen, og viser samtidig til økende kostnader.

– Må settes på vent

Ved inngangen til 2023 er det nødvendig å ta flere grep, skriver kommunikasjonssjefen.

Konsernet ber nå om at alle selskaper, både sentralt og lokalt, gjennomfører utvidet tilbud om gavepensjon til alle ansatte mellom 62 og 66 år, samt «behovsprøving av ansettelser»:

– Vi innfører en midlertidig ansettelsesstopp. Det innebærer at ansettelsesplaner i hovedsak må settes på vent, men det vil gjøres unntak for enkelte operative og strategiske roller, skriver Westrum i meldingen.

Tilbyr en hel årslønn

Et utvidet gavepensjonstilbud innebærer at de som fyller 62 år i 2023, tilbys gavepensjon tilsvarende én årslønn. For ansatte over 62 år kuttes pakken med én månedslønn per fylte år.

Westrum bekrefter overfor Journalisten at melding om sparetiltak har gått ut, men konsernet har hittil ellers ikke kommentert saken overfor Journalisten.

Konsernet eier en lang rekke lokalaviser over hele landet, samt riksavisen Nettavisen.

Powered by Labrador CMS