Einar Lohne Bjøru er den første vinneren av Arne Strands journalistpris. Her sammen med juryleder Christian Strand (t.v.)

Arne Strands journalistpris er delt ut for første gang

– Det er stort for meg personlig, sa Einar Lohne Bjøru.

Publisert Sist oppdatert

Arne Strands journalistpris er delt ut for første gang i Dagsavisen. Brønnøysund-baserte Einar Lohne Bjøru får prisen for sin reportasjeserie om en rekke historier om fødsler på Helgelandskysten, skriver Dagsavisen i en pressemelding.

 – Det var mange gode kandidater som ikke nådde opp denne gangen. Nivået på det som var sendt inn til juryen var skyhøyt, sa juryleder Christian Strand da han delte ut prisen på Dagsavisens årsfest.

Christian Strand er sønnen til Dagsavisens legendariske redaktør, Arne Strand, som gikk bort 10. mai i år, 79 år gammel. For å hedre hans minne ble det opprettet en journalistpris i hans navn. 

– Det er stort for meg personlig, men det er også en stor anerkjennelse av de mange modige menneskene som valgte å dele sine mest sårbare og private øyeblikk i håp om at det skal bidra til å gjør situasjonen tryggere for fødende på Helgeland, sa Lohne Bjøru.

«Gjennom en rekke reportasjer og menneskemøter har journalisten dokumentert deres historier. Han har kommet nært på intervjuobjektene, han har laget en sammenhengende pakke og han har brukt moderne fortellergrep – alt bidrar til å formidle et omfattende materiale på en engasjerende og innsiktsfull måte», skriver juryen i sin begrunnelse.

 De ble også delt ut en andrepremie og to hederlige omtaler.

Powered by Labrador CMS