Beate Oma Dahle fanget dette bildet av Danmarks målvakt Althea Rebecca Reinhardt under semifinale i håndball-VM i Spania i desember.
Beate Oma Dahle fanget dette bildet av Danmarks målvakt Althea Rebecca Reinhardt under semifinale i håndball-VM i Spania i desember.

Dette er årets bilde i NTB

– Et bilde med en kjempekraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB-fotograf Beate Oma Dahles blinkskudd fra håndball-VM i Spania i desember gikk verden rundt, og nå har bildet fått intern heder i NTB:

Før helga fikk Dahle pris for Årets NTB-bilde 2021.

«Når et bilde skal stå alene uten en sak – så får du det bare ikke bedre. Dette er et vanskelig øyeblikk å fange. Her har fotografen truffet blink. Det er et bilde med en kjempekraft, alvor, men også humor», er uttalelsen fra den eksterne juryen som har kåret vinneren.

Juryen har bestått av Bjørn Delebekk fra VG, Monica Strømdahl fra Aftenposten og Line Søndergaard, frilansfotograf/Oslo Met.

– Det er stas å vinne pris, og det har kommet gratulasjoner fra både venner, familie og kollegaer over helga, sier Dahle selv til Journalisten.

Hun forteller at hun fremdeles iblant får henvendelser om bildet, og at det stadig dukker opp i nye meme-varianter på nettet.

Bildet viser ballen som treffer ansiktet til Danmarks målvakt, Althea Rebecca Reinhardt, under semifinale mellom Danmark og Frankrike.

Bildet ble raskt en internett-«meme», og i Danmark dukket det opp som gatekunst.

Powered by Labrador CMS