Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no overtok ansvaret for Innsyn.no på tampen av fjoråret.
Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no overtok ansvaret for Innsyn.no på tampen av fjoråret.

Schibsted-eier gir penger til innsynsverktøy

400.000 kroner til utvikling av Innsyn.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Blommenholm Industrier har vedtatt å støtte utviklingen av Innsyn.no med 400.000 kroner, skriver selskapet i en pressemelding. Det er også den summen Faktisk.no søkte om.

Innsyn.no ble startet opp av Fædrelandsvennen i 2015 og overtatt av Faktisk.no i 2019. Målet er å samle inn alle relevante postjournaler og gjøre dem søkbare på én og samme plass. Tjenesten skal kun være tilgjengelig for redaksjonelle medarbeidere og NTB har tilbudt seg å stå for en felles innloggingsportal.

– Vi er glad for støtten vi nå får. Ambisjonen er å lage verdens beste innsynsverktøy for journalister. Det vil lette arbeidshverdagen for journalister, og muliggjøre mer og bedre graving, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no ifølge pressemeldingen.

Blommenholm Industrier eier i overkant av 25 prosent av aksjene i Schibsted og er selskapets kontrollerende eier. Stiftelsen Tinius har de stemmeberettigede aksjene i Blommenholm Industrier og kontrollerer dermed selskapet. Daglig leder er Kjersti Løken Stavrum, som også er toppsjef i Tinius-stiftelsen.

I tildelingen fra Blommenholm Industrier oppmuntrer styret til innovativ forretningsutvikling, også utenfor Norge, når produktet nå skal styrkes.

– Tilgang på informasjon er avgjørende for at resultatet skal bli god journalistikk. Vi har fulgt utviklingen av Innsyn.no med entusiasme i flere år. Nå ønsket styret å bidra til å utvikle dette verktøyet for medarbeidere i alle Schibsteds redaksjoner. Som konsekvens vil også flere ha nytte av dette, selvfølgelig. Vi ønsker også å bidra til at Innsyn.no kan utvikles i Sverige for svenske journalister, sier Kjersti Løken Stavrum ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS