– To av tre abonnenter leser oss nå digitalt, og denne utviklingen forsterker seg uke for uke, sier Anniken Renslo Sandvik, ansvarlig redaktør i Budstikka.

Papirutgave

Budstikka halverer også antall papirutgaver

Nå er det kun fire Amedia-aviser som utgir papiravis seks dager i uka.

Publisert Sist oppdatert

Nok en Amedia-avis reduserer frekvensen på papiravisen. Budstikka opplyser i dag at de halverer utgivelsesfrekvensen på papirutgaven fra 1. mai. Etter endringen vil Budstikka komme ut på papir tre dager i uka.

– To av tre abonnenter leser oss nå digitalt, og denne utviklingen forsterker seg uke for uke. Samtidig blir det dyrere og dyrere å få papiravisen i postkassen til folk. Dette er vi nødt til å tilpasse oss, sier ansvarlig redaktør i Budstikka, Anniken Renslo Sandvik, til egen avis.

E-avisen vil imidlertid fortsatt komme seks dager i uka.

– Jeg har selv vokst opp i et hjem der vi hadde papiravis på frokostbordet, og en aftenutgave som kom i postkassen om ettermiddagen. Sånn er det ikke lenger hos stadig flere av oss, og det må vi forholde oss til, fortsetter Sandvik.

– Nå får de fleste nyhetene sine gjennom mobiltelefonen sin, som de bærer med seg overalt, hele tiden. Skal vi fortsatt være en relevant lokalavis i Asker og Bærum de neste 25 og 50 årene, må vi satse der leserne er.

Amedia har nå kun fire aviser som utgis på papir seks dager i uka: Telemarksavisa, Nordlys, Nationen og Bergensavisen.

Tidligere i år har Romerikes BladAvisa NordlandHaugesunds Avis og Drammens Tidende gått fra seks til tre utgaver i uka.



Powered by Labrador CMS