Politisk redaktør Vidar Udjus i Fædrelandsvennen og debattjournalist Johanne Ousdal på Tangen videregående skole for å gi pep-talk om viktige saker inn mot valget i 2023.

Fædrelandsvennens UNG-prosjekt får Mangfoldsprisen

Medienettverket: – Imponert over hva UNG-prosjektet har fått til for å nå ut til flere unge lesere.

Publisert Sist oppdatert

Medienettverket har i år delt ut Mangfoldsprisen for 2024 til Fædrelandsvennen for UNG-prosjektet. 

Prisen, som ble delt ut for første gang i 2022, ble stiftet for å synliggjøre og hedre et mediehus, en medieleder, eller et prosjekt som gjør en forskjell. 

Årets pris ble delt ut under Medienettverkets vårmøte på Pressens hus i dag.

«FVN UNG er en gruppe som mediebransjen snakker mye om. Vi er imponert over hva ung-prosjektet har fått til for å nå ut til flere unge lesere, gjennom fokus på ytringsfrihet, debattkultur og den kommersielle løsningen dette prosjektet har. Ved å jobbe systematisk mot denne lesergruppen, har også debattspalter og nyhetsfokus snudd seg mot en yngre målgruppe», skriver juryen i sin begrunnelse. 

De fortsetter: 

«De har klart å få 2300 aktive abonnenter i løpet av kort tid og 4300 elever har tilgang. Det er 4 engasjerte journalister som jobber i ung redaksjonen på ett års kontrakt, og målet er at dette blir et nasjonalt prosjekt. Prosjektet ønsker også å dele sine erfaringer med resten av bransjen, noe vi synes er et flott initiativ.»

Dette er tredje gang prisen deles ut. Prisens første vinner var tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, og i fjor ble prisen tildelt Camilla Kvalheim, ansvarlig redaktør og daglig leder i TV BRA.

Powered by Labrador CMS