Soldatnytt får fortsette i prøveprosjekt i Forsvarets forum. Fra venstre: Axel Solheim, Jørgen Enkerud, Andrea Vasholmen Mostue, ansvarlig redaktør Stian Eisenträger og redaktør Erling Eikli.

Vernepliktige journalister tilbake i Forsvarets forum-redaksjonen

Gjør comeback etter en «pause» på 16 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prøveprosjektet mellom Soldatnytt og Forsvarets forum skal utvides. Etter 16 år er vernepliktige journalister tilbake i Forsvarets forum-redaksjonen, skriver Forsvarets forum i en pressemelding.

Nesten 300 vernepliktige journalister bidro i spaltene fra 1945 til 2004. Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger avtjente selv førstegangstjenesten som vernepliktig journalist i Forsvarets forum. Nå er redaktøren glad for at en ny generasjon får samme mulighet.

De vernepliktige journalistene i Soldatnytt er øremerket til å dekke soldatpolitiske saker og andre saker som vernepliktige som er inne til førstegangstjeneste er opptatt av, påpeker Eisenträger.

Soldatnytt skal videreføres som merkenavn, med fast vignett både i magasinet og i digitale kanaler.

– Med Vær varsom-plakaten som etisk rettesnor, og med våre erfarne journalister som veiledere, har de vernepliktige journalistene den redskapen som trengs for å kunne lage god og seriøs journalistikk, sier Eisenträger.

Det er lansstyret i Tillitsvalgtordningen (TVO) som formelt måtte godkjenne samarbeidet. 3. desember stemte styret over et utvidet prøveprosjekt. Soldatnytt er en del av TVO, og har vært deres «talerør» ut til soldatene.

17 av de 21 landsmøtedelegatene stemte for å utvide prøveprosjektet til juni 2021. Tre stemte for å flytte ansvaret for Soldatnytt over til Forsvarets forum direkte, mens én delegat var ikke til stede under avstemningen. Ingen stemte imot et videre samarbeid, skriver Forsvarets forum i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS