Mediefolk:

Lørdag 1. februar får Fridtjof Borø Nygaard ny stilling og nye oppgaver i Polaris Media Sør.

Fridtjof Borø Nygaard blir direktør for fem lokale mediehus i Polaris

Får mer ansvar i nyetablerte Polaris Media Sør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag er Fridtjof Borø Nygaard ansvarlig redaktør og daglig leder i søsteravisene Lindesnes og Lister i Agder. Men om noen dager venter nye oppgaver. 1. februar begynner i jobben som direktør for fem lokale mediehus i Polaris Media Sør.

– Lokalavisene er svært viktige for Polaris Media Sør. Nygaard har gjennom Lindesnes, og det siste halvannet året i Lister, fått til mye i utfordrende omstillingsår. Begge avisene har betydelig abonnementsvekst som følge av en tydelig strategi, sier administrerende direktør Nils Kristian Gauslaa i Polaris Media Sør i en pressemelding.

– I Lindesnes og Lister er tungt papirfokus og sviktende inntekter snudd til at mediehusene er blant de fremste i Norge på digitalabonnement. Det er livskraftige, prisvinnende lokalaviser. Nygaard har satt brukerbetaling i høysetet. Den gjennomføringskraften trenger mediehusene på Agder, fortsetter Gauslaa.

Nygaard skal som direktør ha det overordnede ansvaret for de fem lokale mediehusene Grimstad Adressetidende, Lillesand-Posten, Vennesla Tidende, Lister og Lindesnes.

Samlet har de fem publikasjonene et opplag på 27.000 og en omsetning på 103 millioner kroner. Nygaard blir også styreleder i de fem driftsselskapene.

– Jeg skal fortsatt jobbe for journalistikken og pressens samfunnsoppdrag selv om jeg ikke blir jobbende direkte med daglige journalistikken. Vi trenger digitalt bærekraftige mediehus og min motivasjon er å bidra til å lykkes med dette. Det skal balanseres mot at det samtidig er det fortsatt en betydelig inntektsstrøm fra lokalavisenes papirutgaver, sier Nygaard ifølge pressemeldingen.

Nygaard tok over som ansvarlig redaktør i Lindesnes i 2014. Han overtok i februar 2018 redaktøransvaret i Søgne og Songdalen Budstikke, som nylig ble nedlagt. Nygaard ble i september 2018 også ansvarlig redaktør i Lister. Tidligere har Nygaard jobbet 17 år i VG som journalist og reportasjeleder, og har også bak seg fem år som journalist og stringer for Dagbladet.

Nyhetslederne Svein Morten Havaas i Lister og Petter Emil Wikøren i Lindesnes er konstituert som ansvarlige redaktører inntil videre mens det settes i gang en prosess for å få redaktøransvaret på plass i Lindesnes og Lister, opplyses det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS