Jan S. Krogh er påtroppende ansvarlig redaktør Østhavet.

MEDIEFOLK:

Jan S. Krogh er ansatt som ansvarlig redaktør i Østhavet

Fant ny redaktør i Litauen.

Publisert Sist oppdatert

Lokalavisen Østhavet i Vardø har funnet sin nye redaktør, melder avisen selv. Han heter Jan S. Krogh, og vil være på plass allerede i januar.

I 2022 tok Krogh en mastergrad i samfunnsvitenskap ved Nord Universitet, men har de siste 30 årene vært bosatt i Vilnius i Litauen, skriver Østhavet.

Der har han blant annet vært redaktør for Litauen-Nytt, og den senere tid jobbet med formidling av produksjonsavtaler mellom norske og litauiske bedrifter. 

Dekningsområdet for Østhavet kjenner han blant annet fra sin tid i Forsvaret. Krogh har tjenestegjort på Vardøhus festning. 

Som redaktør vil Krogh være halvparten av måneden i Vardø, og halvparten av måneden med sin familie i Vilnius. 

– Kona vil ikke flytte til Norge, så da må det bli sånn.

Etter et turbulent år for Østhavet, ble avisen startet opp igjen på tampen av året med ny eier, lokalaviskonsernet Tvisyn. Det skjedde etter at avisen ble tvangsoppløst i høst.

Styreleder i Østhavet, Robin Røkke, forteller at responsen har vært veldig god etter at avisen igjen kom ut med papiravis 14. desember, og han har stor tro på prosjektet.

– Vi skulle gjerne hatt Jan fysisk i Vardø på fulltid, men det går ikke an av forståelige årsaker. Østhavets lesere kan likevel vente god dekning når Jan er fysisk borte da vi har knyttet til oss kompetente frilansere, sier Røkke til egen avis.



Powered by Labrador CMS