Trygve W. Jordheim, kommunikasjonsdirektør Hovedorganisasjonen KA, kommer her med en replikk til Glåmdalens-redaktøren svar på Jordheims opprinnelig innlegg.
Trygve W. Jordheim, kommunikasjonsdirektør Hovedorganisasjonen KA, kommer her med en replikk til Glåmdalens-redaktøren svar på Jordheims opprinnelig innlegg.

DEBATT:

Lag journalistikk! Men gjør det ordentlig

Ingen har stilt spørsmål ved Glåmdalens rett til å sette søkelyset på kirken som arbeidsgiver.

Publisert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Konstituert Glåmdalen-redaktør Terje Sundby forsvarer selvsagt PFU-sekretariatets forslag om forenklet behandling av klagen fra Åsnes kirkelige fellesråd.

Sakens kjerne: Avisen har publisert en helt konkret påstand om lovbrudd fra arbeidsgivers side, fremsatt av en person som ikke engang jobber i Åsnes kirkelige fellesråd.

Resonnementet er dette: En uavhengig rapport bestilt av fellesrådet konkluderer med at det ikke har skjedd brudd på arbeidsmiljøloven. Derfor – ikke på tross av – er arbeidsgiver skyldig i gjengjeldelse mot varslere. Anklagen ble satt fram med henvisning til paragraf og bokstavledd.

Sundby innleder sitt innlegg med en helt grei og forutsigbar bolk om at det er viktig at Glåmdalen skriver om det som skjer på kirkekontoret. Han avslutter: «Det har pressen all rett til å ta tak i, og å unnlate dette ville grenset til tjenesteforsømmelse i min bok.»

Ingen har sagt noe annet, særlig ikke jeg. Lag journalistikk! Men gjør det ordentlig.

Snakk med dem som jobber der (ikke bare med utenforstående og personer som sluttet for mange måneder siden), få tak i den dokumentasjonen som finnes, still kritiske spørsmål til begge parter og følg opp dersom svarene ikke henger på greip.

Og når et svar mangler enhver indre logikk og i tillegg inneholder en anklage om lovbrudd som verken politi, påtalemyndighet, domstol eller arbeidstilsyn kan understøtte, er det et presseetisk brudd å publisere.

Powered by Labrador CMS