NRK har sendt fem sesonger av «Team Ingebrigtsen». Ifølge Gjert Ingebrigtsens advokat ønsker politiet å avhøre serieskaperne.

Dokumentarserie

NRK om «Team Ingebrigtsen»:
– Følger saken tett

Advokat hevder serieskapere skal avhøres.

Publisert

Politiet har startet etterforskning etter påstander fra de tre profilerte løperbrødrene Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen mot far og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen, i et innlegg publisert i VG tidligere i høst. Gjert har uttalt at han ikke kjenner seg igjen i påstandene.

Samtlige av barna i familien Ingebrigtsen har status som fornærmet, og har blitt avhørt av politiet, meldte flere medier tirsdag.

NRK har sendt fem sesonger og totalt 25 episoder av den gullrutevinnende dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» om løperfamilien.

Journalisten har spurt Petter Wallace, programredaktør for eksterninnhold, hvilke vurderinger NRK nå gjør rundt serien. For en måned siden uttalte Wallace til Nettavisen at det da ikke var aktuelt å avpublisere serien.

– Etterforskningen foregår fremdeles, og det har ikke vært noen endring i status. Vi følger naturligvis saken tett, men det har foreløpig ikke vært noen utvikling i saken som gir oss grunn til å gjøre endringer nå, skriver Wallace.

Tirsdag melder NRK selv at politiet ønsker å avhøre folk som har jobbet med dokumentarserien. Påstanden kommer fra Gjert Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden.

Linn Therese Amundsen i produksjonsselskapet Zacapa film sier til NRK at hun hittil ikke har blitt innkalt til avhør.

Powered by Labrador CMS