Andreas Heen Haaland-Carlsen forlater sjefjobben i Sol for å bli toppsjef i Dagsavisen.

MEDIEFOLK:

Andreas Heen Haaland-Carlsen ny sjefredaktør i Dagsavisen

Sol-sjefen har fått ny jobb.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Heen Haaland-Carlsen (43) ny sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, skriver Dagsavisen-eier Mentor Medier i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som sjefredaktør i Aller X – med ansvar for nettstedene Sol og Kode24.

– Haaland-Carlsen har tung redaksjonell erfaring, han kan vise til bra resultater på digital vekst og han har vist gode lederegenskaper. Vi mener Haaland-Carlsen har de beste forutsetninger for å lede Dagsavisen gjennom en tid med store endringer og muligheter, sier Per Magne Tveiten, styreleder i Dagsavisen og konsernsjef i Mentor Medier.

De siste syv årene har Haaland-Carlsen hatt flere lederstillinger i Aller Media. Han har også bakgrunn som digitalredaktør/utviklingsredaktør i Drammens Tidende, samt ulike roller hos Egmont Publishing (nå Story House Egmont)

– Målet mitt er at Dagsavisen skal være en tydelig avis som engasjerer leserne med sterke historier hvor vi viser fram konsekvenser av endringer som foregår rundt oss. Jeg er imponert over måten avisa jobber med kommentar, analyse og bakgrunnsstoff. Og ikke minst at Dagsavisen er en folkelig avis. Det gjør den bare enda mer viktig, sier Haaland-Carlsen.

Etter at tidligere Dagsavisen-sjef Eirik Hoff Lysholm meldte overgang til Avisa Oslo i august, har Tore Ryssdalsnes vært konstituert sjefredaktør. Ryssdalsnes har perimisjon fra jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder i LO Media.

Tiltredelsestidspunkt for Haaland-Carlsen er enda ikke klart, opplyser Mentor Medier.

Til opplysning: Roger Aarli-Grøndalen og Andreas Haaland-Carlsen jobbet sammen i Egmont Publishing fra 2006 til 2012, blant annet med klikk.no.

Powered by Labrador CMS