Tarjei Leer-Salvsen er kåret til Årets frilanser. Her mottar han prisen av NJ-leder Dag Idar Tryggestad.
Tarjei Leer-Salvsen er kåret til Årets frilanser. Her mottar han prisen av NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

NJ Frilans

Tarjei Leer-Salvesen er Årets frilanser

Prisvinneren setter journalistikken foran seg selv – og er en frilanser som utgjør en forskjell, konkluderer juryen.

Publisert Sist oppdatert

Under journalistkonferansen Gull og Gråstein denne helga, delte NJ Frilans ut prisen for Årets frilanser. Om årets vinner, Tarjei Leer-Salvesen, skriver juryen:

«Årets frilanser er vitebegjærlig, sannhetssøkende, interessedrevet, idealistisk, hardtarbeidende, engasjert og kritisk.» 

Videre skriver juryen:

«Årets prisvinner setter journalistikken foran seg selv. I mange år har han bidratt sterkt til mer åpenhet - og at norske journalister blir bedre i stand til å se makta i kortene. Meroffentlighet og innsynsarbeid har blitt synonymt med hans navn. Få deler oftere kunnskap, få blir oftere brukt av dem som trenger tips og hands-on-veiledning. Han holder kurs og heldigvis har mange av erfaringene hans blitt skrevet ned og kommet ut i bokform også.» 

Leer-Salvesen, som i mange år jobbet som gravejournalist i Fædrelandsvennen, valgte i 2022 å bli frilanser igjen. Han har i ettertid jobbet med prosjekter for blant annet Fædrelandsvennen og Dagbladet. Han har også skrevet bøker, og gjennomført et halvårlig opphold ved The Reuters Institute for the Study of Journalism i Storbritannia. 

«Prisvinneren er en frilanser som utgjør en forskjell. En person som betyr mye for andre journalister og den faglige utviklingen av journalistikk i Norge», avslutter juryen, som har bestått av Sigri Sandberg, frilansjournalist og forfatter; Kaja Mejlbo, ansvarlig redaktør i Utdanningsnytt og Asbjørn Leirvåg, reportasjeleder ved Senter for undersøkende journalistikk.

Fjorårets prisvinner var Per Christian Selmer-Anderssen.

Powered by Labrador CMS