Eirin Hurum (til venstre) og Helene Skjeggestad blir nye korrespondenter for Aftenposten. Foto: Aftenposten

Aftenposten ansetter Eirin Hurum som korrespondent i Brussel og Helene Skjeggestad i Moskva

Avisen får for første gang flere kvinnelige enn mannlige korrespondenter. Leter fortsatt etter Kina-korrespondent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder Aftenposten i en pressemelding onsdag.

– Korrespondentene skal gi abonnentene våre innsikt i vesentlige og pågående samfunnsendringer i Europa. Vi har også som ambisjon å gi leserne økt forståelse for Russland fra innsiden, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten.

Eirin Hurum erstatter Øystein Langberg i Europa. 53-åringen er i dag nyhetssjef i Aftenposten, og hun har tidligere vært korrespondent for avisen i London fra 2009 til 2013. Hun har ifølge meldingen også jobbet i A-magasinet, økonomiredaksjonen og ulike lederstillinger i avisen.

Aftenposten skriver at Hurum vil være opptatt av å gi leserne analyser og historier som berører og opprører.

Helene Skjeggestad tar over for Per Anders Johansen i Russland. 32-åringen er i dag kommentator i avisen, og hun er utdannet med en mastergrad i russlandsstudier. Hun snakker russisk flytende og har bodd i Russland i flere perioder.

Ifølge avisen vil hun ta leserne med seg i jakten på en stadig bedre og mer utfyllende forståelse av Russland.

Christina Pletten ble i fjor ansatt som avisens korrespondent i USA og Tor Arne Andreassen tok over Midtøsten-kontoret.

Vurderer fortsatt Kina-korrespondent

Aftenposten hadde tidligere også korrespondent i Beijing, men denne har stått tom siden i fjor sommer. Det forklarer Aftenpostens utenrikssjef Hanne Waaler Lier med at de ikke fant den rette kandidaten i fjor.

– Vi utlyste en stilling der, og hadde satt som en forutsetning at vi ønsket noen som kunne språket. Vi fant ikke den rette og utsatte derfor den prosessen. Men vi har ikke lagt den bort. Vi har ikke gitt opp muligheten for en korrespondent i Kina. Jeg skal ikke love noe, men vi har en prosess hvor vi vurderer ulike folk, sier Lier til Journalisten.

Hun utdyper at det ikke har vært aktuelt å flytte korrespondentstillingen i Beijing til et annet sted i verden.

– Vi har vurdert at vi ønsker å være i Kina. Derfor bruker vi heller de pengene herfra ved at Kristoffer Rønneberg reiser rundt. Han har vært i Myanmar, Bangladesh og nå nylig Korea.

Utenrikssjefen fremhever at de har god Kina-kompetanse i redaksjonen både gjennom Rønneberg som har bodd i Beijing før, og kommentator Therese Sollien, som også har bodd i regionen i flere runder.

– Vi har god Kina-kompetanse som vi bruker for alt den er verdt.

Powered by Labrador CMS