Regjeringen må avgjøre om NRK får satse
Men det skjer først etter skolestart.
Som Journalisten fortalte før påske må NRK nå sende inn søknad til Medietilsynet for å få godkjent sine tjenester på nett. Tidligere har NRK satset friskt sammen med Metereologisk Institutt (Yr.no) og Den Norske Turistforening (Ut.no).
Den 12. april, altså for to uker siden, mottok Medietilsynet søknad fra NRK. Statskringkastingen ønsker å lage en trafikkportal sammen med Statens vegvesen, Ruter og Trafikanten. Den nye tjenesten vil erstatte NRKs og de tre andre samarbeidspartnernes nettsteder.
Lang behandlingstid
Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas har tidligere sagt til Journalisten at han er bekymret for at prosedyrene vil ødelegge for utviklingen av nye tjenester.
Han forklarer det med at terskelen for å satse på nye tjenester, kan bli for høy. Samtidig kommer nye ideer og nytt arbeid som gjør at prosjekter det kan ta inntil tre måneder å få godkjent, drukner.
Gjennom mølla
Tirsdag melder Medietilsynet at NRKs søknad må gjennomgå full forhåndsgodkjenning, for å få tjenesten godkjent. Det innebærer at tjenesten sendes ut til mulige høringsparter. VG, Berner Gruppen og TV 2 har tidligere uttalt seg skeptiske til NRKs tjenester i høringsrunden om forhåndsgodkjenning.
Disse har frist til 18. mai med å komme med sin uttalelser. Samtidig har Konkurransetilsynet satt i gang vurdering av NRKs nye tjeneste og ser på hvordan den vil påvirke det frie, kommersielle markedet. Tilsynet vil komme med denne vurderingen den 21. juni.
Når vurderingene er på plass, setter Medietilsynet seg ned og gjennomfører en samlet vurdering om NRK får lov til å starte sin trafikkportal. Konklusjonen, som er ment som en rådgivende uttalelse kommer til kulturministeren den 5. juli. Da har Bjerkaas og hans folk ventet i nesten to måneder fra avsendelse. Men det stopper ikke der.
Kongen måler trafikken
For dersom NRK skal få lov å starte opp Trafikkportalen som en av sine tjenester, så skal det til behandling i statsråd, med selveste kongen til stede. Problemet er bare at det er sjelden statsråd samles midt på sommeren.
Ifølge Statsministerens kontor skjer det bare ved ekstraordinære saker at statsråd settes i juli. Dermed kan det se ut til at NRKs søknad neppe vil få en endelig behandling før midten av august.
Fra NRK søker, til endelig resultat foreligger har det gått fire måneder.