Frithjof Eide Fjeldstad kommer fra stillingen som debattjournalist i Khrono.

MEDIEFOLK:

Frithjof Eide Fjeldstad er ny debattredaktør i forskning.no

– En stor del av det offentlige ordskiftet i dag er fylt med vranglesning, feiltolkninger og fake news. Forskning.no ser jeg på som en viktig del av kuren mot dette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frithjof Eide Fjeldstad starter som debattredaktør i forskning.no 15. august. Han får ansvaret for forskersonen.no, nettavisens satsning på debatt og populærvitenskap, melder forskning.no i en pressemelding.

– Jeg er glad for muligheten til å utvikle debatten i Norges beste populærvitenskapelige publikasjon, sammen med en meget kompetent redaksjon, sier Fjeldstad.

Han kommer fra stillingen som debattjournalist i Khrono. Han overtar jobben etter Aksel Kjær Vidnes, som gikk over til stillingen som ansvarlig redaktør i forskning.no tidligere i år.

– Vi gleder oss stort over å få Frithjof til forskning.no. Hans erfaring med debatt fra kunnskapssektoren og oversikt over akademia er gull verdt for oss, sier Vidnes i pressemeldingen.

I forskning.no håper Fjeldstad å kunne bidra til et bedre offentlig ordskifte.

– En stor del av det offentlige ordskiftet i dag, særlig på sosiale medier, er fylt med vranglesning, feiltolkninger og fake news. Forskning.no ser jeg på som en viktig del av kuren mot dette. Det er et stort ansvar jeg føler på.

Forskersonen er forskning.nos satsing på forskningsdebatt. Målet har blant annet vært å få forskere til å skrive med utgangspunkt i egen forskning, men også gå i dialog med lesere om aktuelle temaer.

– Jeg tror interessen for debattstoffet vårt viser at det er et stort potensial for å få forskerne mer med i samfunnsdebatten. Særlig vellykket er det når vi får til dialog mellom forskere og lesere, som jeg tror gjør oss alle litt klokere. Temperaturen kan bli høy, men det er også gevinsten, sier Vidnes.

Et av målene til Fjeldstad er å sette sitt preg på samfunnsdebatten og nå ut til enda flere.

– Jeg håper å gjøre forskning.no til en enda tydeligere og tilgjengelig aktør innen kunnskapsformidling. Vi skal sette agenda og styrke kvaliteten på den offentlige meningsutvekslingen. Og selvsagt nå ut til enda flere lesere, sier han.

Powered by Labrador CMS