– Det har vært en ellevill berg- og dalbane av opplevelser, folk, muligheter og adrenalin som jeg tar med meg i hjertet, sier journalist Kari Spets om tiden i VG.

MEDIEFOLK:

Kari Spets tar sluttpakke etter 16 år i VG

Forlater journalistikken.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst ble det bestemt at VG må kutte 40 millioner kroner. På et allmøte fredag 15. desember informerte sjefredaktør Gard Steiro de ansatte om at sluttpakker og gavepensjon var en del av tilbudet for å nå kuttene. 

En av de som nå har sagt ja til sluttpakke, er Kari Spets. 

Etter over 16 år som journalist i VG skal hun nå vekk fra Akersgata og journalistikken. 

Fra feature til OSINT

I løpet av de 16 årene har Spets vært innom de fleste avdelingene på mediehuset. Hun har vært featurejournalist i VG Helg, jobbet med aktualitet i nyhetsavdelingen og på «breaking», og vært sommervikar i kommentaravdelingen. 

I tillegg har hun vært en del av VGs Open Source Intelligence-team (OSINT), og var VGs utsendte i Faktisk Verifiserbar.

Kari Spets, her i midten mellom Sindre Ness fra NRK og Silje Førsund fra Dagbladet på jobb for Faktisk Verfiserbar.

– Jeg er glad i endring og å lære meg nye ting, for å si det forsiktig, skriver hun til Journalisten. 

Spesielle saker

Da Journalisten spør Spets om tiden i VG, viser det seg at det er en del minneverdige saker hun har jobbet med. 

Hun trekker frem spesialen om Lørenskog-saken, «Ti topphemmelige uker». VG jobbet med den i lang tid før den ble kjent for offentligheten. Spets hadde hovedansvaret for saken. 

I 2017 ble hun spurt om å dekke Jensen/Cappelen-saken for VG Pluss og papir. I fem måneder satt hun på tilhørerbenken og skrev. 

I fem måneder fulgte Kari Spets Jensen/Cappelen-saken for VG.

– Jeg fikk egentlig frie tøyler, og det førte til at jeg, ifølge en ringrev, lagde en ny sjanger innen rettsjournalistikk: Harde fakta formidlet på en annerledes måte, dag for dag, forteller hun. 

Spets har dekket flere rettssaker samt jobbet med nyhetsjournalister på mange større krimsaker. Da hun ble spurt om å være sommervikar i kommentaravdelingen, tok hun utfordringen på strak arm og skrev kommentarer som favnet bredt: 

Per Sandbergs tur til Iran, min kjærlighet til fotball, Justin Trudeaus sokker og klimaendringer, ramser hun opp om temaene.

Det var da hun ble spurt om å være med i VGs OSINT-gruppe i forbindelse med invasjonen av Ukraina, at hun forstod at det var det hun egentlig ville jobbe videre med. 

– Jeg vil gjerne nerde, være oppslukt av detaljer og pusle ting sammen, dog ikke sånn seigt og sakte, jeg er ganske effektiv, skriver hun. 

Innadvendt i et utadvendt yrke

Spets og andre som tar sluttpakke i VG, får med seg karriererådgivning i pakken. Hun håper det kan hjelpe henne med å finne et yrke som passer hennes innadvente vesen litt bedre. 

– Jeg får neppe mange jobbtilbud ved å si at jeg ønsker en mer innadvendt jobb, men det finnes sikkert noen yrker som ikke bare er interessert i så sjukt hektiske folk som konstant er utadvendte og positive do-ers, skriver hun. 

Hun legger til: 

– Kanskje jeg skal starte en bedrift som skriver jobbannonser.

Om det å gi avkall på VG og Akersgata, svarer hun følgende: 

– Jeg forlater ikke bare VG, men også journalistikken. Livet skjer, og alt blir klart og betydelig. Hva som er viktigst, du vet, alle klisjeer om at du har bare ett liv og så videre. Jeg skal fortsatt skrive, men i romanform (har vært altfor sakte i gang med det lenge). Og ikke minst så har jeg lyst til å gjøre noe HELT annet.

– Var det et vanskelig valg å ta?

– Jeg er veldig glad i VG, men dette var en tanke som av ulike grunner hadde modnet over lang tid. Det er jo litt rart, og jeg kommer til å savne VG og folka der, men det er en tid for alt. Og jeg kan jo bare gå nedom Stopp Pressen på fredager hvis jeg trenger et VG-kick. Det har vært en ellevill berg- og dalbane av opplevelser, folk, muligheter og adrenalin som jeg tar med meg i hjertet. 



Powered by Labrador CMS